Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Во една чинија добро измешајте ги павлаката, мајонезот, шеќерот и сокот од лимон и оставете ја на страна.
Јаболките излупете ги па исечкајте ги на ситни парчиња.
Грозјето измијте го, преполовете го (оставете неколку цели зрна за декорација) и извадетеги семките.
Страковите целер измијте ги и излупете ги, а потоа исечкајте ги на тркалца.
Одвојте неколку ореви за декорација, а остатокот исечкајте ги ситно.
Составете сѐ во еден сад, додадете ги павлаката и мајонезот и измешајте убаво. Украсете со оревите, грозјето и лист магодонос. Добро оладете.
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење