Мешавина во прав со смеса од сирења за подготовка на печено пилешко во сос
мешано сирење во прав 27,5%, гликозен сируп, пченкарен скроб, сол 10,3%, скроб од компир, сончогледово масло, екстракти од квасец, сушен кромид, сурутка во прав, ароми (содржи млеко), шеќер, зачини 1%, киселина: лимонска киселина.
на 100g | |
---|---|
Пакување (g) | 32 g |
Енергија (kJ) | 1680 kJ |
Енергија (kcal) | 400 kcal |
Масти (g) | 17.4 g |
- од кои заситени масти (g) | 9.1 g |
Јаглехидрати (g) | 46.9 g |
- од кои шеќери (g) | 6 g |
Влакна (g) | 1.5 g |
Протеини (g) | 13 g |
Сол (g) | 13.3 g |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Млеко |
да
|
Содржи | - No Values |
Глутен |
да
|
Може да содржи | - No Values |
Јајца |
да
|
Може да содржи | - No Values |
Соја |
да
|
Може да содржи | - No Values |
Целер |
да
|
Може да содржи | - No Values |
Да - според рецептот има адитиви
Не - според рецептот нема адитиви
N / A - не е специфицирано
Состојки:
400 g пилешко бело месо
250 ml павлака за готвење
200 g ориз
Приготвување:
1. 400 g пилешки филети исечете ги на текни шницли (4 x 100 g) и наредете го во садот за печење.
2. Содржината на ќесето помешајте ја со 250 ml павлака за готвење и прелејте преку месото.
3. Печете во рерна, претходно загреана на 200°C околу 30 минути.
4. Послужете со варен ориз (200 гр).