Ова јадење е оптимизирано за 7 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Кромидот исечкајте го ситно и продинстајте го.
Додадете го меленоте месо и ситно исечканиот лук и динстајте додека месото да добие кафеава боја, потоа зачинете по желба и добро измешајте.
Измијте го компирот, излупете го и исечете го на кругчиња.
Во подлабок огноотпорен сад редете ред компири, па ред месо додека да се потрошат состојките, а последниот ред треба да бидат компири.
Јајцата и млекото изматете ги и прелијте ги преку компирите.
Покријте го садот со сребрена фолија и ставете го во загреана рерна на 190С, печете околу 30 минути.
Потоа извадете ја фолијата и печете уште 15-ина минути да порумени компирот. Послужете ја мусаката топла со додаток ладна кисела павлака.
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење