Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Во тенџере сипете вода и додадете ги
целерот, морковот, карфиолот, лукот, MAGGI супата од кокошка, сол, бибер и месото.
Варете се заедно околу половина час.
Чекор2
5 Мин
Ивадете го месото од тенџерето и оставете го на страна да се олади. Во меѓувреме испасирајте го остатокот од смесата од тенџерето.
Чекор3
5 Мин
Оладеното месо иситнете го на парчиња в
тенџерето, додадете пченка и сервирајте.
При сервирањето декорирајте ги порциите со исечкан млад кромид или магдонос.
Чекор1
3
:
целер, моркови, млади комидчиња, карфиол, пилешко, бибер во зрно, MAGGI пилешка супа во коцка
Во тенџере сипете вода и додадете ги
целерот, морковот, карфиолот, лукот, MAGGI супата од кокошка, сол, бибер и месото.
Варете се заедно околу половина час.
Чекор2
3
Ивадете го месото од тенџерето и оставете го на страна да се олади. Во меѓувреме испасирајте го остатокот од смесата од тенџерето.
Чекор3
3
:
пченка, млади комидчиња
Оладеното месо иситнете го на парчиња в
тенџерето, додадете пченка и сервирајте.
При сервирањето декорирајте ги порциите со исечкан млад кромид или магдонос.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење