Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Измешајте го пилешкото филе со лажица
маслиново масло, потоа прелијте со
коријандер, оригано, сол и бибер по вкус.
Исечкајте и ставете на ражничи.
Чекор2
5 Мин
Доматот и исечканиот лук ставете ги во
алуминиумска фолија. Додадете лажица
маслиново масло и прстофат сол и бибер.
Замотајте и затворете.
Чекор3
15 Мин
Ставете ја алуминиумската кеса и ражничите
на скара. Повремено протресете ја
алуминиумската кеса и вртете ги ражничите
додека да се испече пилешкото ( околу 10-
ина минути ). Малку пред да ги тргнете од
скарата намачкајте го пилешкото со лажица
сок од лимон.
Чекор4
5 Мин
Во голема чинија ставете исечкана зелена
салата, млад кромид и 2 лажици сок од
лимон, и зачинете со сол и бибер според
вкус. Дополнително можете на скарата да
испечете неколку земички, кои можете да ги
намачкате со јогурт, а пота да ги наполните со пилешкото, доматите и салатата.
Чекор1
4
:
коријандер, маслиново масло, бибер во зрно, пилешко
Измешајте го пилешкото филе со лажица
маслиново масло, потоа прелијте со
коријандер, оригано, сол и бибер по вкус.
Исечкајте и ставете на ражничи.
Чекор2
4
:
Лук, суров, домати
Доматот и исечканиот лук ставете ги во
алуминиумска фолија. Додадете лажица
маслиново масло и прстофат сол и бибер.
Замотајте и затворете.
Чекор3
4
:
сок од лимон, пилешко
Ставете ја алуминиумската кеса и ражничите
на скара. Повремено протресете ја
алуминиумската кеса и вртете ги ражничите
додека да се испече пилешкото ( околу 10-
ина минути ). Малку пред да ги тргнете од
скарата намачкајте го пилешкото со лажица
сок од лимон.
Чекор4
4
:
марула, маслиново масло, праз, сок од лимон
Во голема чинија ставете исечкана зелена
салата, млад кромид и 2 лажици сок од
лимон, и зачинете со сол и бибер според
вкус. Дополнително можете на скарата да
испечете неколку земички, кои можете да ги
намачкате со јогурт, а пота да ги наполните со пилешкото, доматите и салатата.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење