Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Излупете го компирот, измијте го и преполовете го.
Издлабете го секој компир со помош на лажица. Загрејте малку путер и пропржете ги компирите од двете страни околу 2 минути,
па наредете ги во подмачкана тава.
Динстање на месото
5 Мин
На лажица путер пропржете ситно исечкан кромид, додадете
мелено месо и продолжете да пржите во следните 5 минути.
Болоњезе и полнење на компирите
10 Мин
Содржината на кесичката Maggi идеја за Болоњезе изматете ја во 300 мл. вода и додадете ја во прженото месо како би се крчкале заедно. Тргнете од рингла, додадете
сол, бибер, јајце и ситно исечен домат.
Повторно измешајте, а потоа наполнете ги компирите со смесата.
Печење на компирите
30 Мин
Вака наполнетите компири ставете ги да се печат во умерено загреана рерна на 30 минути. Додадете малку праз како декорација која ќе го
надополни вкусот.
Подготовка на компирот
4
:
компир
Излупете го компирот, измијте го и преполовете го.
Издлабете го секој компир со помош на лажица. Загрејте малку путер и пропржете ги компирите од двете страни околу 2 минути,
па наредете ги во подмачкана тава.
На лажица путер пропржете ситно исечкан кромид, додадете
мелено месо и продолжете да пржите во следните 5 минути.
Болоњезе и полнење на компирите
4
:
бибер во зрно, магдонос, MAGGI идеја за Болоњезе сос
Содржината на кесичката Maggi идеја за Болоњезе изматете ја во 300 мл. вода и додадете ја во прженото месо како би се крчкале заедно. Тргнете од рингла, додадете
сол, бибер, јајце и ситно исечен домат.
Повторно измешајте, а потоа наполнете ги компирите со смесата.
Печење на компирите
4
:
компир, магдонос, сончогледово масло
Вака наполнетите компири ставете ги да се печат во умерено загреана рерна на 30 минути. Додадете малку праз како декорација која ќе го
надополни вкусот.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење