Ова јадење е оптимизирано за 6 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Лукот и кромидот издинстајте ги на 1 дл. масло, потоа додадете ги ситно исечканите шампињони и динстајте 15 минути на умерена температура.
Кога ќе омекнат, тргнете ги од огнот и додадете ја павлаката и MAGGI идеја за пилешко со 4 видови сирење.
Пилешкото месо посолете го, премачкајте го со сенф, извалкајте го во брашно и пржете го на загреано масло, додека да порумени од двете страни, отприлика 5 минути.
Во огноотпорен сад или обична тепсија истурете ја смесата од шампињоните, преку наредете ги филетите, малку стиснете ги во смесата, и печете во претходно загреана рерна на 200 степени уште 20 минути.
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење