Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Измешајте го Thomy мајонезот со сок од
лимон и додадете сол и бибер.
Чекор2
20 Мин
Пилешкото подгответе го во рерна, одвојте ја
кожата и исечете го на крупни коцки.
Чекор3
5 Мин
Печурките малку издинстајте ги и додадете ја
останатата маснотија од месото.
Чекор4
5 Мин
Во чинија прво ставете го месото, па
печурките, па смесата со Thomy мајонез.
Чекор5
5 Мин
Додадете млад кромид и измешајте.
Чекор6
5 Мин
Почекајте да се олади и севирајте со леб.
Чекор1
6
:
лимон, бибер во зрно
Измешајте го Thomy мајонезот со сок од
лимон и додадете сол и бибер.
Чекор2
6
:
пилешко
Пилешкото подгответе го во рерна, одвојте ја
кожата и исечете го на крупни коцки.
Чекор3
6
Печурките малку издинстајте ги и додадете ја
останатата маснотија од месото.
Чекор4
6
:
пилешко, шампињони
Во чинија прво ставете го месото, па
печурките, па смесата со Thomy мајонез.
Чекор5
6
:
млади кромидчиња
Додадете млад кромид и измешајте.
Чекор6
6
Почекајте да се олади и севирајте со леб.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење