Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Измијте го свинското каре па засечете до коската и зачинете со MAGGI магијата на вкусот, сечкан лук и бибер. Ставете во огноотпорен сад, додадете 300 мл. вода и прелијте го месото со масло. Ставете да се пече еден час во рерна загреана на 200 степени.
Додека месото се пече подгответе го зеленчукот. Компирите и морковите излупете ги и исечете ги на крупни парчиња. Во една чинија ставете го компирот и морковот, додадете ги грашакот и пченката, па во чинијата ставете 200 мл. вода
Отворете ја рерната, свртете го свинското каре, па додадете го зеленчукот. Зеленчукот од чинијата истурете го околу месото. Затворете ја рерната и продолжете со печење во следните 30 минути.
По 30 минути повторно превртете го месото и додадете ги шампињоните и прелијте со MAGGI wurze само преку месото па печете уште 30 минути. Вкусот на добро печено месо и зеленчук ќе ве воодушеви!
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење