Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Загрејте ја рерната на 200 степени.
Исечете го модриот патлиџан на тенки листови. Посипете ги со сол и оставете ги да отстојат 20 минути, потоа свртете ги, посипете ги со сол и оставете ги уште 20 минути. Избришете ги кришките со хартиени брисачи.
Загрејте го тавчето на среден оган, додадете масло. Издинстајте го лукот, а потоа додадете ги кромидот и ориганото. Зачинете со MAGGI магијата на вкусот и бибер и пржете додека кромидот да стане стаклесто проѕирен. Додадете го сосот од домати и гответе додека да зоврие.
Во сад со средна големина измешајте ги пармезанот, јајцата и магдоносот. Зачинете со сол и бибер според вкус.
Во голем огноотпорен сад сипете тенок слој од подготвениот сос од домати, потоа слој од модри патлиџани, па слој рикота микс и потоа слој моцарела сирење. Повторувајте ги слоевите со овој редослед додека да го наполните садот. Преку последниот слој од модри патлиџани посипете сос од домати, моцарела и пармезан.
Затворете го садот со алуминиумска фолија и печете во рерна 35 минути.
Украсете со останатиот магдонос и послужете ги гостите. Пријатно јадење!
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење