Едноставниот одговор е дека палачинка е креп, само е подебела. Тестото за да се направат е скоро исто, само додадете малку повеќе млеко или вода за потенко тесто за креп. Потоа размислете со што ќе ги пополните. Палачинките ги сакам со солени полнења, како зеленчук во сос од сирење, кремасто пилешко и печурки или солено мелено месо, бидејќи дополнителната дебелина на палачинката го олеснува завиткувањето и полнењето со овој вид на топол фил, без кинење на тестото.
Креп е совршено за слатки полнења, па обидете се со полнење со овошје за лесен десерт по вечерата или за брза закуска на пладне.
Но, без разлика дали ќе се одлучите за палачинка или креп, можностите за полнење се бесконечни и забавни за правање. Дури и вашите деца може да ви помагаат да ги направите.