Состојки и хранливи вредности: она што го има внатре е на него
MAGGI секогаш ви кажува точно што јадете. Најважните информации за секој производ се на задниот дел од секое наше пакување. Покрај упатствата за подготовка, често ќе најдете и соодветни совети и рецепти од студиото за готвење MAGGI.
За да знаете кои состојки ги содржат нашите производи, деталните листи со состојки за нас се задолжителни. И постојано работиме на тоа да ги направиме уште поразбирливи и поразбирливи. Дали сакате да знаете кои хранливи вредности се вклучени, т.е. колкав е процентот на енергија, растителни влакна и сол? Тоа исто така можете да го видите на задниот дел од пакувањето.
Добри состојки - можете да верувате во тоа
Во MAGGI се користат само најдобрите состојки што биле тестирани неколку пати. Опширниот каталог ги специфицира барањата за секоја од нашите суровини, на пример, методот на одгледување, сензорните својства како вкус и конзистентност или хемиско-физичките и микробиолошките и критериумите од законот за храна. Некои состојки дури се собираат рачно, како што се билките.
Подобрени рецепти - што значи тоа?
Ние постојано ги подобруваме нашите рецепти за да ги намалиме солта и заситените маснотии. Исто така доколку е можно ги заменуваме критички перцепираните или неразбирливи состојки. Нашиот нов, внимателно третиран скроб повеќе не е адитив, туку храна. Суровините исто така стануваат појасни. Значи веќе не зборуваме само за „скроб“, туку на пример за „скроб од компир“.
Засилувач на вкус - што всушност значи тоа?
Она што многумина не го знаат, на пример: глутаминот се јавува природно во човечкото тело и исто така тој е природна компонента на многу видови храна. На пример, внесуваме глутамин од риба, домати, печурки, многу видови сирење, или дури и како новороденчиња преку мајчиното млеко. Нашето тело произведува глутамин независно и значително повеќе отколку што внесуваме преку храна. Глутаминот игра важна улога во фукциите на метаболизмот кај човекот- особено во мускулите, цревата и централниот нервен систем.
Екстрактот од квасец е традиционална храна. Направена е од квасец. Се користи како состојка за зачини, зачинување и рафинирање повеќе од 100 години. Можете да купите екстракт од квасец во продавниците за храна и да го најдете како основна состојка или помеѓу другите состојки во производите достапни во овие продавници.
Генетски инженеринг - не во MAGGI
Транспарентноста е важна за нас за сите аспекти на нашите состојки. Придаваме голема важност на тоа да ги знаеме нашите суровини точно.Особено во однос на култивирањето и потеклото. Поради тоа критичните суровини се испитуваат и се користат само доколку во нив не може да се открие генетски модифициран материјал и суровините не се произведени од генетски модифицирани организми.
Бидејќи нашите производи немаат генетски модифицирани материјали, тие не мора да бидат етикетирани според важечките регулативи на ЕУ за етикетирање, одобрување и следење на генетски модифицирана и добиточна храна. И секако, не само што сакаме ние да го знаеме тоа, туку исто така сакаме да го споделиме ова знаење со вас.
Производство со мозоци и сите сетила
MAGGI користи само комплетно совршени состојки. Сите суровини се проверуваат веднаш по пристигнувањето во нашите фабрики. Не само што ги проверуваме за какви било дефекти, туку ги тестираме и сензорно, на пример за нивниот изглед, мирис, конзистентност и стабилност.
Се разбира, нашите производи може единствено да го да содржат точно она што е наведено во рецептот. Затоа следуваат понатамошни мерки за безбедност на нашите производни линии. Метални детектори, проверки на тежина, скенери за производи на линија или обезбедување примероци: Нашите високо чувствителни системи веднаш ја регистрираат секоја мала нерегуларност.
По производството, нашите производи мора да го поминат тестот за вкус во собата за дегустирање. Нашите експерти за храна ги проверуваат производите според повеќе критериуми, како што се вкусот, бојата или конзистентноста. И само доколку е сè во најдобар ред производот оди во пакување, потоа во трговија - и, конечно, кај вас.